Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banancheesecake med amaretto och jordgubbar

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Gillar du banan kommer du älska den här tårtan. Perfekt att ha i frysen och bara tina när det är fika- eller kalasdags.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner kexsmulorna i smöret.
  2. Lägg blandningen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Tryck ut till en jämn botten.
  3. Skala och mosa bananerna. Blanda dem med limejuice, färskost, créme fraiche och socker. Rör eventuellt ner likören. Blanda väl.
  4. Häll smeten i formen, täck med plastfolie och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta ut kakan 30-60 minuter före servering beroende hur länge den har varit fryst.
  5. Garnera med halverade jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.