Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananchokladkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Mörk chokladbotten med gul glasyr. Båda med smak av banan. Bananaromen i kakan kan bytas ut mot 2-3 väl mogna mossade bananer, men kakan blir då lite tyngre i konsistensen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt bananessensen.
  2. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen (jag brukar själv grädda den längst ner, går lika bra) i 25-40 minuter i 175 grader.
  3. Glasyren: Blanda grädde, arom och hushållsfärg. Smält smöret och häll i. Tillätt florsockret och rör om. Bred på glasyren då kakan svalnat.
  4. Garnera kakan efter önskemål.
  5. Ät och njut.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Niccy 14 maj 2011

    Hej, Bodil! Hittade ditt recept på banan choklad kaka, Men, Var får man tag på Bananessens??? I Min stora affär finns det inte. Verkigen spännande receot! Mvh Niccy

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.