Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananformar

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Goda mördegskakor med bananfyllning doppade i choklad. Underbart gott!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Mixa ingredienserna i matberedare till en deg. Tryck ut degen i små aluminiumformar (jag brukar själv använda små "flergångs" aluminiumformar, sådana som man gör mandelmusslor i fast mindre). Grädda i 200 grader till de fått fin färg. Ta ut dem ur formarna medan de är varma om "flergångs" används. Låt svalna. Använder du engångsformar kan kakorna svalna innan du lossar dem från formarna.
  2. Fyllning: Mixa mandelmassa, vatten och smör i matberedare till en jämn smet. Mosa bananerna med en gaffel och blanda i hop med resten. Fyll mördegsformarna med bananfyllningen. Ställ in i frysen tills de stelnat.
  3. Glasyr: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron tillsammans med oljan. Doppa överdelen av kakorna i chokladen.
  4. Njuuut!!!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • theresehelin 21 februari 2011

    Dom här kakorna är underbara! Jag brukar även använda vit choklad för att göra mönster på kakorna när dom är klara :)

  • Marita 8 augusti 2011

    Tack så mycket för ett mycket bra recept. Underbart goda. Full pott!

  • mrex3m 15 november 2014

    Har du någon bild på vilken form som du använder?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.