Goda mördegskakor med bananfyllning doppade i choklad.
Underbart gott!!!
Instruktioner
- Mördeg:
Mixa ingredienserna i matberedare till en deg.
Tryck ut degen i små aluminiumformar (jag brukar själv använda små "flergångs" aluminiumformar, sådana som man gör mandelmusslor i fast mindre). Grädda i 200 grader till de fått fin färg. Ta ut dem ur formarna medan de är varma om "flergångs" används. Låt svalna. Använder du engångsformar kan kakorna svalna innan du lossar dem från formarna.
- Fyllning:
Mixa mandelmassa, vatten och smör i matberedare till en jämn smet.
Mosa bananerna med en gaffel och blanda i hop med resten.
Fyll mördegsformarna med bananfyllningen. Ställ in i frysen tills de stelnat.
- Glasyr:
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron tillsammans med oljan. Doppa överdelen av kakorna i chokladen.
- Njuuut!!!
Publicerat den
5 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dom här kakorna är underbara! Jag brukar även använda vit choklad för att göra mönster på kakorna när dom är klara :)
Tack så mycket för ett mycket bra recept. Underbart goda. Full pott!
Har du någon bild på vilken form som du använder?