- Serverar: 8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En ganska mäktig dessert som passar bra efter en lätt måltid.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Mosa bananerna tillsammans med rivet citronskal och pressad citronsaft. Krama ur vattnet från gelatinbladen och låt dem sedan smälta på svag värme i en kastrull. Rör ner dem i bananmoset under kraftig omrörning.
- Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vispa äggvitorna till skum. Vispa grädden. Rör ner äggulesmeten i bananmoset. Tillsätt sedan grädden och rör till sist äggvitorna försiktigt. Häll smeten i vattensköljda portionsformar eller en stor form. Låt stå kallt att stelna minst 2-3 timmar. Skiva bananerna och fördela dem ovapå fromagen. Srö choklad över det hela.
Publicerat den
22 oktober 2011
Skriv kommentar