Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananfromage

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En ganska mäktig dessert som passar bra efter en lätt måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Mosa bananerna tillsammans med rivet citronskal och pressad citronsaft. Krama ur vattnet från gelatinbladen och låt dem sedan smälta på svag värme i en kastrull. Rör ner dem i bananmoset under kraftig omrörning.
  2. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vispa äggvitorna till skum. Vispa grädden. Rör ner äggulesmeten i bananmoset. Tillsätt sedan grädden och rör till sist äggvitorna försiktigt. Häll smeten i vattensköljda portionsformar eller en stor form. Låt stå kallt att stelna minst 2-3 timmar. Skiva bananerna och fördela dem ovapå fromagen. Srö choklad över det hela.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.