Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananfudge

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Julgodis till alla gottgrisar. Det var längesen jag gjorde detta, men gott var det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp skumbananerna i små,små bitar.Blanda bitarna med socker, grädde och smör i en gryta. Värm på svag värme tills allt har smält. Höj värmen något om inte bananerna vill smälta. Låt det hela sjuda på svag värme i ca 10 minuter under ständig omrörning.
  2. Rör ner chokladen bruten i bitar. Tag grytan från plattan och rör kraftigt tills massan svalnar något och får en ljusare nyans.
  3. Häll upp massan i en oljad form, ca 20-30 cm. Låt fudgen stelna och skär sen i lagoma bitar.
  4. Förvaras svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.