De här fyllda crêpsen med varm chokladsås är en ljuvlig vinterefterrätt med en sötsyrlig vanilj- och banankräm, komplett med körsbär på toppen.
Instruktioner
- Gör banankrämen. Blanda mjölken och vaniljpulvret och koka upp. Stäng av värmen och låt mjölken svalna fem-tio minuter.
- Vispa under tiden äggulorna och sockret poröst med en elvisp. Vispa ner mjölken med äggulorna. Häll över i en kastrull och värm upp tills krämen tjocknar. Sila krämen och låt den stå kallt. Mosa bananerna och tillsätt limen. Blanda ordentligt.
- Blanda vaniljkrämen med bananerna och crème fraiche.
- Gör crêpsen. Vispa mjölk, ägg, olja, mjöl och socker med en elvisp. Smörj ett litet stekjärn som är ca 20 cm i diameter med olja och hetta upp det. Sänk värmen och lägg i 3 msk av smeten. Snurra pannan och grädda till ett tunt crêpes ca två minuter tills gyllene.
- Lossa kanten på crêpesen och vänd upp det på ett fat. Grädda resten av smeten på samma sätt.
- Portionera upp krämen på varje crêpe och rulla ihop. Lägg upp två crêpes på varje tallrik, ringla över chokladsås och klicka på grädde. Garnera med körsbär.
Publicerat den
22 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar