En liten mäktig sak till efterrätt, gott med banan och choklad.
Instruktioner
- Rör samman mjöl och vatten till en slät smet.
Dela äggen och blanda ner äggulorna i smeten.
Tillsätt socker, mjölk och smält matfett i smeten. Vispa till en jämn smet.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem i smeten.
- Hetta upp en crêpepanna eller liten stekpanna.
Smörj pannan till den första crêpen. Sen behövs det inte. Häll i lite smet och "vicka" lite på pannan så att smeten rinner ut. Stek crêpesen på båda sidorna. Lägg dem på en tallrik allt eftersom de blir klara.
- Skala och mosa bananerna. Tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft. Smaka av med honung.
- Lägg bananmoset i en liten kastrull och värm det.
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla samman dem.
- Hacka chokladen i små bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med grädden. Låt chokladen smälta under omrörning. Tillsätt smöret när såsen är blank och slät. Smaka av med rom om så önskas
.
Rosta mandelspånen lätt i en torr stekpanna.
- Servera crêpesen med chokladsåsen och rostade mandelspån.
Publicerat den
14 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar