Dessa läckra, luftiga bakelser är fyllda med en härlig banankräm. De passar lika bra till kaffekalaset som till dessert.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och matfett i en kastrull.
- Ta kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Fortsätt röra tills smeten släpper botten och svalnat något. Rör sedan ner äggen, ett i taget.
- Fyll en spritspåse med smeten. Spritsa sedan ut 12 kransar på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda kransarna mitt i ugnen cirka 20 minuter. Öppna inte ugnsluckan under de första 10 minuterna, då faller kransarna ihop. Låt kransarna svalna.
- Gör fyllningen. Blanda 1½ dl grädde, äggula, socker och maizena i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknat. Tillsätt vaniljsockret och låt krämen kallna.
- Mosa bananen och blanda ner den i krämen. Vispa resten av grädden hårt och blanda ner även den.
- Skär eller klipp upp ett lock i kransarna. Fyll dem med kräm och lägg på locken.
- Gör glasyren. Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred med kniv ut ett tunt lager glasyr ovanpå locken. Strö hackat apelsinskal i glasyren innan den stelnar.
Publicerat den
3 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar