Denna smarriga glass älskas av både barn och vuxna och kan bli en riktig högtidsstund mitt i veckan.
Instruktioner
- Skala bananerna och hacka dem grovt.Lägg dem sedan tillsammans med citronsaft och socker i en matberedare Mixa tills de är fint hackade, häll i grädden och mixa tills allt är väl blandat.
- Frys banansmeten i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar. Tillsätt hackad choklad och kola innan glasssen är färdig. Man kan också hälla banansmeten i en stor frysbehållare, täcka över och frysa i 2 timmar eller tills den precis är fryst. Lägg sedan upp den i en skål och rör om kraftigt med en gaffel för att bryta sönder iskristallerna. Ställ tillbaka i frysen och frys den ytterligare i 2 timmmar eller tills den blivit relativt fast. Ta ut den ur frysen och rör om igen och rör ner hackad choklad och kola. Låt den stå i frysen ytterligare 2 timmar eller tills konsistensen är fast.
- Ställ in glassen i kylskåpet ca 15 minuter innan den skall serveras. Lägg upp den i små portionsskålar och dekorera med extra kola och servera genast.
Publicerat den
12 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar