Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananglass med krossad choklad och kola

 
Skriv ut

Denna smarriga glass älskas av både barn och vuxna och kan bli en riktig högtidsstund mitt i veckan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala bananerna och hacka dem grovt.Lägg dem sedan tillsammans med citronsaft och socker i en matberedare Mixa tills de är fint hackade, häll i grädden och mixa tills allt är väl blandat.
  2. Frys banansmeten i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar. Tillsätt hackad choklad och kola innan glasssen är färdig. Man kan också hälla banansmeten i en stor frysbehållare, täcka över och frysa i 2 timmar eller tills den precis är fryst. Lägg sedan upp den i en skål och rör om kraftigt med en gaffel för att bryta sönder iskristallerna. Ställ tillbaka i frysen och frys den ytterligare i 2 timmmar eller tills den blivit relativt fast. Ta ut den ur frysen och rör om igen och rör ner hackad choklad och kola. Låt den stå i frysen ytterligare 2 timmar eller tills konsistensen är fast.
  3. Ställ in glassen i kylskåpet ca 15 minuter innan den skall serveras. Lägg upp den i små portionsskålar och dekorera med extra kola och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.