Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankage

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Jag gillar banankaka, speciellt den här varianten...vad tycker du?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker till äggfluff.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt i äggfluffet, skifta med smält smör.
  4. Vänd ner den mosade bananen i smeten.
  5. Häll smeten i väl smord och bröad avlång form, ca 1 liter.
  6. Baka kakan längst ned i ugnen i ca 55 min.
  7. Vänta 5 minuter och vänd sedan på kakan så att den kan svalna.
  8. Häll den smälta chokladen över kakan.
  9. Tips: Bananen kan bytas ut mot 1 äpple i små tärningar, ca 1½ dl, ½ tsk kardemumma, ½ tsk rivet citronskal eller med 1 tsk starkt kaffe(pulverkaffe och vatten) och 50 g choklad i småbitar.

Kommentarer (1)

  • HUMPILA 2 juni 2011

    Jättegod kaka klar 5:a i betyg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.