Jag gillar banankaka, speciellt den här varianten...vad tycker du?
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker till äggfluff.
- Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt i äggfluffet, skifta med smält smör.
- Vänd ner den mosade bananen i smeten.
- Häll smeten i väl smord och bröad avlång form, ca 1 liter.
- Baka kakan längst ned i ugnen i ca 55 min.
- Vänta 5 minuter och vänd sedan på kakan så att den kan svalna.
- Häll den smälta chokladen över kakan.
- Tips:
Bananen kan bytas ut mot 1 äpple i små tärningar, ca 1½ dl, ½ tsk kardemumma, ½ tsk rivet citronskal eller med 1 tsk starkt kaffe(pulverkaffe och vatten) och 50 g choklad i småbitar.
Publicerat den
31 augusti 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod kaka klar 5:a i betyg