- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Mycket god banankaka som är en sockerkaka med smak av banan, ingefära och kanel. Perfekt recept att göra när bananerna börjar bli mörka i skalet.
Instruktioner
- Smörj och bröa en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1½ liter.
- Du kan använda elvisp genom hela receptet så går det fort!
- Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ihop matfett och socker.
- Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn smet.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel.
- Rör ihop med det andra till en jämn smet.
- Blanda ihop vatten och snabbkaffepulver. Mosa bananerna ordentligt.
- Tillsätt alltsammans till smeten och rör till en jämn smet.
- Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 1 timma.
- Låt banankakan svalna några minuter innan du stjälper upp den på ett fat. Låt svalna under sockerkaksformen.
- Förvara sedan i plastpåse eller frys in, såvida du inte äter upp den direkt!
- Serveringstips:
Pudra med florsocker.
- Tips:
Allra godast blir banankakan med mogna bananer, där skalet blivit brunt.
Publicerat den
17 januari 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmm godaste banankakan!!!