Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Mycket god banankaka som är en sockerkaka med smak av banan, ingefära och kanel. Perfekt recept att göra när bananerna börjar bli mörka i skalet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1½ liter.
  2. Du kan använda elvisp genom hela receptet så går det fort!
  3. Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ihop matfett och socker.
  4. Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn smet.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel.
  6. Rör ihop med det andra till en jämn smet.
  7. Blanda ihop vatten och snabbkaffepulver. Mosa bananerna ordentligt.
  8. Tillsätt alltsammans till smeten och rör till en jämn smet.
  9. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 1 timma.
  10. Låt banankakan svalna några minuter innan du stjälper upp den på ett fat. Låt svalna under sockerkaksformen.
  11. Förvara sedan i plastpåse eller frys in, såvida du inte äter upp den direkt!
  12. Serveringstips: Pudra med florsocker.
  13. Tips: Allra godast blir banankakan med mogna bananer, där skalet blivit brunt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • daolja 30 augusti 2014

    Mmm godaste banankakan!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.