- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En mycket god och saftig banankaka. Perfekt att göra om du har några bananer med brunt skal. Den övermogna bananen ger en god smak till kakan
Instruktioner
- (istället för brunt farin+råsocker kan du ta totalt 2 dl socker)
- Vispa ägg och socker pösigt. Elvisp går att använda till hele detta recepetet. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt, rör till en jämn smet. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt de mosade bananerna, margarin, vetemjöl och mjölk, rör allt till en jämn smet.
- Häll smeten i en bröad form, ca 20 cm i diameter.
- Grädda mitt i ungen i 175 graderr i 45 minuter.
- Låt kakan svalna några minuter, vänd sedan över den på ett fat. Låt den svalna ytterligare med formen över.
- Till servering kan de vara fint att skikta lite florsocker över, servera som den är eller med en kick grädde, vaniljvisp eller glass.
- Banankakan håller sig bra i kulskåpen och blir nästan godare efter 1-2 dagar. Banankakan går bra att frysa
Publicerat den
22 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket saftig och absolut den bästa jag gjort !
hej jag håller med den var supergod och mycket lätt att göra
Blev omtyckt av hela familjen och dombruna bananerna kom till användning
jarnspikar vad god den blev !! tack du , min fick bara vara lite langre i ugnen ... mumsfillibabba fran Bahamas
Mycket god och lättgjord. Även jag fick ha den i ugnen en liten extra stund.
Ska den bakas verkligen mitt i ugnen ?