Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket god och saftig banankaka. Perfekt att göra om du har några bananer med brunt skal. Den övermogna bananen ger en god smak till kakan

Ingredienser

Instruktioner

  1. (istället för brunt farin+råsocker kan du ta totalt 2 dl socker)
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Elvisp går att använda till hele detta recepetet. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt, rör till en jämn smet. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt de mosade bananerna, margarin, vetemjöl och mjölk, rör allt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en bröad form, ca 20 cm i diameter.
  4. Grädda mitt i ungen i 175 graderr i 45 minuter.
  5. Låt kakan svalna några minuter, vänd sedan över den på ett fat. Låt den svalna ytterligare med formen över.
  6. Till servering kan de vara fint att skikta lite florsocker över, servera som den är eller med en kick grädde, vaniljvisp eller glass.
  7. Banankakan håller sig bra i kulskåpen och blir nästan godare efter 1-2 dagar. Banankakan går bra att frysa

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • jimboz 1 september 2009

    Mycket saftig och absolut den bästa jag gjort !

  • lena1j 26 mars 2010

    hej jag håller med den var supergod och mycket lätt att göra

  • BoelMaria 17 januari 2012

    Blev omtyckt av hela familjen och dombruna bananerna kom till användning

  • annikabahamas 7 mars 2012

    jarnspikar vad god den blev !! tack du , min fick bara vara lite langre i ugnen ... mumsfillibabba fran Bahamas

  • Rulan 5 maj 2015

    Mycket god och lättgjord. Även jag fick ha den i ugnen en liten extra stund.

  • jagoda_sky 10 december 2016

    Ska den bakas verkligen mitt i ugnen ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.