Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Supergod och gärna lite kladdig men sitter som en smäck till kaffet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Vispa ägg och strösocker poröst. Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet.
  4. Häll i smöret/vattnet, vetemjöl, bakpulver och de mosade bananerna i bunken med det poröst vispade äggena och strösockret.
  5. Grädda i 35-40 minuter i mitten av ugnen. (Detta beror också lite på vilken form man väljer att använda men ytan på kakan ska ha blivit ljust brun och om du då sticker ner en sticka i kakan så ska den bli lite kladdig.)

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • miniinatta 1 september 2011

    Super god ! :D

  • sanna_elina 10 oktober 2011

    Kakan blev jättegod och omtyckt! Tack för ett bra recept :)

  • Brittan19 29 oktober 2011

    Härligt god!! =)) Tack

  • Larsken6 26 december 2012

    Så lätt att göra och så Dj...a gott, suveränt betyg 5

  • Larsken6 21 januari 2013

    Jättegod kaka och lätt att göra, jag har bakat den flera gånger sista gången la jag till 1,5 tsk kanel vilket gav kakan lite extra sting. Tack för receptet !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.