Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka från Mocambique

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mjuk och småkladdig:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa formen. Pressa citronen i ett glas. Häll mjöl och bakpulver i en bunke och blanda väl. Rör smör och socker ljust och pösigt.
  3. Blanda i äggen ett i taget. Mosa bananen. Lägg ner den i smeten med citronsaften. Häll i mjölblandningen och nötterna. Häll smeten i formen och ställ in den i ugnens nedre halva i 30-40 min.
  4. Kolla om kakan är klar. Om inte, ha inne den i 5 min till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.