Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med apelsinsås

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, havregryn och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten. Mosa bananerna och tillsätt dem tillsammans med matfett och mjölken. Rör om tills allt är blandet. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 40-50 min. Apelsinsås: Vispa äggula och socker pösigt. Smaksätt med rivet apelsinskal och apelsinsaft. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och den hårt vispade äggvitan. Servera såsen till banankakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.