Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med choklad

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Försvinnande god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 26 cm i diameter. Vispa smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananer, kaffe och hackad choklad. Vänd runt med en slev.
  2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt kakan svalna något innan den serveras.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Garot 27 september 2009

    Superdupergod banankaka! Kan varmt rekommendera detta recept! Bjöd på den till en kompis som tyckte den var jättegod, i efterhand fick hon veta att det var banankaka vilket hon vanligtvis inte gillar, men denna gick som sagt hem!:)

  • mafia 13 oktober 2009

    Den var jättegod, men odryg. Du vet, försvinnande god.

  • ankmamman 16 oktober 2009

    En fantastisk kaka! På jobbet älskade de den, barnen här hemma kunde inte sluta ät, syrran skrev genast av receptet och jag själv har en gömma i frysen för kvällar då jag bara måste ära något gott... Nu ligger här hemma 4 st bananer på mognad ... En saftig kaka som tjänar på ett ligga någon dag och stå till sig. Prova du med, du kommer inte att bli besviken. =)

  • Miaria 6 april 2010

    Jättegod banankaka. Den gick åt i ett nafs till fikasugna killar. Tog i lite xtra choklad o kaffe när jag gjorde den. Tack för ett gott recept. Hälsningar Maria

  • Maahl 4 oktober 2010

    Superlyxig kaka, jag hade i extra starkt kaffe.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.