Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med choklad

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En saftig kaka som håller länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och rör ner i smeten. Mosa bananerna och rör ner tillsammans med mjölk och hackad choklad. Häll smeten i smord och bröad avlång form. Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Låt kallna. Rör färskost, florsocker och smör fluffigt. Bred på kakan och strö över riven choklad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • JosieDave 11 maj 2010

    Jag testade detta recept men bytte ut lite utefter vad jag hade hemma. Hade tre bananer så jag la till ca 1/3 på allt utom sockret som fick vara detsamma. Vit choklad istället för mörk. Hoppade över glasyr då jag inte hade alla ingredienserna hemma. Resultatet blev gudomligt gott!!! Tack för grunden till receptet!!!

  • JosieDave 11 maj 2010

    Glömde bort att säga att jag även bytte ut hälften av vetemjölet till fullkornsvetemjöl också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.