Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med choklad och hasselnötter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God blandning av olika smaker

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en limpform. Hacka chokladen och nötterna grovt och mosa bananerna. Rör smör och socker pösigt och tillsätt äggen ett i sänder. Rör därefter ner bananmoset. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och vänd ner blandningen i smeten. Tillsätt därefter nötter och choklad. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 min i 175 grader. Om den är för kladdig känner man tyvärr en bismak av bakpulver.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • katbeghan 18 februari 2012

    Jag bakade denna kakan igår för andra gången. Blev mycket uppskattad av de som fick smaka :-) Bakade kakan igår kväll och bjöd på den idag. Blir godare dagen efter! Mycket god och saftig. Tog receptet ut från boken Kladdkakor, och tänkte lägga in receptet om det inte fanns. Men det gjorde den. Passar på att lägga upp en bild på min kaka. Betyget blir en god fyra av oss. Tack för receptet!

  • blekegreven 2 maj 2012

    Detta är sedan många år en av mina absoluta favoritkakor. Perfekt till sommarfikat. Lagom söt, lagom kladdig, och verkligen syndigt god! (särskilt efter några dagar när den fått stå till sig lite). Mmmm. (Receptet kommer f.ö. från den verkligen mycket trevliga lilla boken Kladdkakor av Mia Öhrn)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.