Saftiga bananrutor med valnötter och choklad som toppas med en krämig chokladglasyr.
En kaka som går snabbt att göra och som har det mesta!
Instruktioner
- Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt. Blanda vetemjölet med bakpulver, bikarbonat och salt.
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd sist ner mosad banan och grovhackade valnötter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång form, 30x20 cm och smöra papperet och formens kanter.
- Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 30-40 minuter.
Kakan ska vara torr inuti när den är färdi g- känn efter med en sticka. Låt kakan svalna i formen.
Vänd upp kakan på ett fat eller skärbräda.
- Smält chokladen i grädden i mikron. Rör ihop till en slät kräm.
- Vispa färskosten, florsockret och vaniljsockret fluffigt med en elvisp. Tillsätt chokladblandningen, lite i taget, under fortsatt vispning.
- Bred toppingen på kakan och skär i rutor.
Publicerat den
18 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar