Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med chokladtopping

 
Skriv ut

Saftiga bananrutor med valnötter och choklad som toppas med en krämig chokladglasyr. En kaka som går snabbt att göra och som har det mesta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt. Blanda vetemjölet med bakpulver, bikarbonat och salt. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd sist ner mosad banan och grovhackade valnötter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång form, 30x20 cm och smöra papperet och formens kanter.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 30-40 minuter. Kakan ska vara torr inuti när den är färdi g- känn efter med en sticka. Låt kakan svalna i formen. Vänd upp kakan på ett fat eller skärbräda.
  4. Smält chokladen i grädden i mikron. Rör ihop till en slät kräm.
  5. Vispa färskosten, florsockret och vaniljsockret fluffigt med en elvisp. Tillsätt chokladblandningen, lite i taget, under fortsatt vispning.
  6. Bred toppingen på kakan och skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.