Bananer, kardemumma och citron är en fin smakkombination. För att inte bananerna ska mörkna i kakan blandas moset med lite citronsaft.
Det här behövs till 20 bitar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker väl. Smält smör och blanda ner mjölk. Blanda mjöl och bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Mosa bananerna med pressad citron. Blanda alltsammans med äggsmeten.
- Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper. Häll ut smeten och grädda 20-25 min i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.
- Rör osten smidig, blanda i mjukt smör och florsocker.
- Smaksätt med pressad citron och rivet skal av citron och apelsin. Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Sätt den i kylen en stund innan den skärs i rutor. Garnera eventuellt med lite rivet apelsinskal.
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar