Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med kaffe och choklad

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Kaffe, choklad, nötter och banan är smaker som är gjorda för varandra. Med allt detta i en och samma kaka blir det en succékaka som håller sig saftig länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och strö kokosflingor i en 2-litersform. Smält smöret och gör starkt kaffe. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna och blanda i dem i äggvispet.
  2. Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda hacket med mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör ner smöret bladat med kaffe. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen 55-60 minuter.
  3. Rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjock glasyr. Bred ut den på den uppstjälpta kakan och strö över kokosflingor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.