Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med krämig glasyr

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Toppengoda, saftiga kakor som passar i alla lägen, när man vill ha något extragott till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor i en bunke. Tillsätt äggsmeten. Mosa bananerna och tillsätt dem och mjölken.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
  5. Glasyr: Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Blanda ner övriga ingredienser i glasyren och bred glasyren på kakan. Skär kakan i lagom stora rutor.
  6. Garnera gärna med ett par bananskivor, precis innan serveringen. Mums!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.