Har av någon outgrundlig anledning blivit obligatorisk matsäck på vinterns skidturer. Saftig och väldans god!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en rund eller avlång form, ca 2 l.
Rör fett och socker vitt och poröst. Blanda i ett ägg i taget och rör väl mellan varje.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, kryddor och russin i en separat bunke. Mosa bananerna. Blanda ner det i äggsmeten och häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter. Sänk värmen till 175 grader och fortsätt gräddningen i 40 minuter. Täck med folie om den ser ut att bli för mörk.
Låt den färdiga kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp på galler för att kallna.
- (Vi tycker att den är godast när den är lite saftig, blir den för välgräddad är den inte lika god.)
Publicerat den
17 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar