Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med kryddor

 
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Har av någon outgrundlig anledning blivit obligatorisk matsäck på vinterns skidturer. Saftig och väldans god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en rund eller avlång form, ca 2 l. Rör fett och socker vitt och poröst. Blanda i ett ägg i taget och rör väl mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kryddor och russin i en separat bunke. Mosa bananerna. Blanda ner det i äggsmeten och häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter. Sänk värmen till 175 grader och fortsätt gräddningen i 40 minuter. Täck med folie om den ser ut att bli för mörk. Låt den färdiga kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp på galler för att kallna.
  2. (Vi tycker att den är godast när den är lite saftig, blir den för välgräddad är den inte lika god.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.