Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med lime

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En härlig kaka med smak av kanel och syrlig lime.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175° Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Baka kakan i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter. Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp och får kallna. Rör samman lätt crème fraiche med florsocker, rivet limeskal, pressad limesaft och kokosflingor. Bred krämen över kakan och ställ den kallt i minst en halvtimme. Dela passionsfrukterna och gröp ur innanmätet. Fördela det över tårtan.
  2. Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lena4 20 mars 2010

    Jättegod smak, men kakan blev lite kompakt. Men det tycker jag det blir när man bakar med banan . Betyget blir en fyra från oss. Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.