Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med mango och passionssås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Spännande smaker

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund bakform ca 24 cm i diameter. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Skala och mosa bananerna. Rör ner bananerna och kaffet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan stå kvar några minuter i formen innan den stjälps upp. Tina mangon och mixa den med vatten och florsocker till en sås. Dela och gröp ur passionsfrukten och blanda i den. Smaksätt med pressad limesaft. Servera kakan med mango- och passionssåsen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ikah 20 mars 2008

    Den här kakan är jättegod!

  • sessa79 3 november 2013

    jättegod

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.