Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med pinjekärnor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En mjuk kaka med pinjekärnor och konjak. Mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175grader
  2. Smörj och bröa en 1 1/2- liters kransform. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Smält smöret och tillsätt lätt creme fraichen. Låt blandningen koka upp.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten växelvis med smörblandningen.
  5. Mosa bananerna och tillsätt dem tillsammans med pinjekärnorna. Rör till sist ner konjaken.
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen, ca 40 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ett par minuter innan den stjälps upp på bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.