Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med valnötter

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Banankaka med valnötter‏

Ingredienser

Instruktioner

  1. Purea bananerna, hacka eller krossa valnöttskärnorna grovt.
  2. Vispa smör,socker og hela ägg med vaniljfrön, tills smeten är luftig och sockret upplöst. Sikta mjöl,salt och bikarbonat ¨ver smeten och vika i. Rör om med bananpuré och creme fraiche och blanda noggrann. Tillsätta valnötter.
  3. Ta ner smeten i en smöjd långpanna eller två formar. Grädda kakan vid 180°C mitt i ugnen i 50-55 min. Prova med en pinne om smeten hänger i - gör den det, ska den ha nogra minuter mer. Svalna av i långpannan - om du har använt formar, ta ut kakorna på ett galler och svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.