Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med vita vinbär och philadelphiaglasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Banankaka är en favorit bland mjuka kakor, och den skäms verkligen inte för sig med vinbär i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 2 l.
  2. Rör ihop socker, florsocker och smör. Mosa bananerna och rör ned dem i smörblandningen. Vispa i äggen och vänd sedan ned alla torra ingredienser och vinbär. Häll upp smeten i formen och grädda 35-40 minuter. Låt kakan vila 5 minuter och vänd sedan upp den på en tallrik.
  3. Vispa ihop alla ingredienser till glasyren eller kör ihop dem i mixer till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cissifisk 24 juli 2008

    Jättegod! Jag modifierade dock krämen och bytte smöret mot 1,5 dl vispad grädde samt rev skalet av en halv lime. Det passade mycket bra till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.