Instruktioner
Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det bli 37 grader fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av degvätskan.
Tillsätt resten av vätskan, salt, socker, kardemumma, vaniljsocker och det mesta av mjölet.
Knåda degen så den blir smidig och släpper bunkens kanter.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter, och gör under tiden fyllningen.
Mosa ihop banan, farinsocker och kolasås så det blir en lös smet.
Vält upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela degen i 2 bitar.
Kavla ut till en rektangel och bred på bananblandningen över hela ytan.
Pudra över med kanel och rulla ihop ifrån långsidan.
Forma till en krans på plåt med bakplåtspapper.
Skär med vass kniv snitt på tvären, låt jäsa övertäckt i ca 25-30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg och sprid över pärlsocker.
Grädda på nedersta falsen ca 20 minuter och sänk värmen till 200 grader vid insättandet.
Låt svalna övertäckta av bakduk.