En fix idé som slog väl ut hos såväl vuxna som barn.
Instruktioner
- Bananerna, sirapen och kryddorna blandas i mixer! Häll över innehållet till en större bunke med det fingervarma vattnet, där jästen och smöret löst sig. Tillsätt mjölsorterna.
- Rör om med elvisp i ca 10 min. Tillsätt eventuellt lite mera rågsikt om degen kletar mot bunken
- Låt degen jäsa i 30 min till dubbel volym
- Dela degen till 2 långsmala limpor. Knåda.
- Limporna jäses 40 min till dubbel volym.
- Grädda med ugnen på 275 grader i 10 min och därefter ner till 250 grader där den hålls i ca 20 min. Använd övre delen av ugnen. Tag ut plåtarna när bröden ser lite mörkare ut än du tror att de ska vara.
Publicerat den
13 juni 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan! Vad är landsortsmjöl?
Vilket smör ska lösa sig?????