Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananlimpa

(2 kommentarer)  
Bananlimpa Bananlimpa Bananlimpa
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En fix idé som slog väl ut hos såväl vuxna som barn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bananerna, sirapen och kryddorna blandas i mixer! Häll över innehållet till en större bunke med det fingervarma vattnet, där jästen och smöret löst sig. Tillsätt mjölsorterna.
  2. Rör om med elvisp i ca 10 min. Tillsätt eventuellt lite mera rågsikt om degen kletar mot bunken
  3. Låt degen jäsa i 30 min till dubbel volym
  4. Dela degen till 2 långsmala limpor. Knåda.
  5. Limporna jäses 40 min till dubbel volym.
  6. Grädda med ugnen på 275 grader i 10 min och därefter ner till 250 grader där den hålls i ca 20 min. Använd övre delen av ugnen. Tag ut plåtarna när bröden ser lite mörkare ut än du tror att de ska vara.

Kommentarer (2)

  • annamariasmat 5 januari 2010

    Hejsan! Vad är landsortsmjöl?

  • tomblo 7 oktober 2012

    Vilket smör ska lösa sig?????

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.