Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananmannapudding

(1 kommentar)  
Bananmannapudding Bananmannapudding
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mannagrynspudding som jag hittade på till ett kalas idag. Puddingen rönte en stor framgång bland såväl ung som gammal. Serverades lätt avsvalnad med vaniljsås vilket passade utmärkt.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp mjölken och vispa ner mannagryn, salt och strösocker. Låt koka upp igen under omrörning, koka sen i 5 minuter på svag värme, rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och låt svalna av medan ni förbereder resten. Sätt ugnen på 225 grader. Mosa ihop bananer, brunt farinsocker, ingefära och kanel så det blir en väl blandad smet. Vispa ihop äggen. Blanda ner bananblandning och ägg i den avsvalnade gröten. Rör om så allt blir mycket väl blandat, och häll upp i en smord ugnsform. Jämna till så det blir en slät yta och sätt in 1 fals under mitten av ugnen. Grädda i ca 30-35 minuter så ni har en fin gyllenbrun yta. Låt svalna av och servera småvarm med vaniljsås.

Kommentarer (1)

  • Maria Grönlund 25 maj 2018

    Tack för ett jättegott recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.