Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananmuffins

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa stora och härliga muffins har en mild smak av banan. prova gärna att blanda hackade jordnötter i smeten så blir de dessutom lite knapriga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp. Blanda i äggen, ett i taget, rör kraftigt hela tiden.
  2. Skala bananerna och mosa dem sedan med en gaffel. Tillsätt citronsaften.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och bananmos i äggsmeten. Rör ev ner hackade jordnötter.
  4. Smörj en muffinspanna lätt med matfett eller använd muffinsformar. Fyll med smet till ca 3/4. Använder du muffinsformar räcker smeten till ca 24 st (små muffinsformar)
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna något i pannan innan de försiktigt lossas och får kallna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lolan 25 januari 2009

    Jätte bra recept...Kanongoda och lättbakta.. Yack för ett bra recept.. Lolan

  • sessa79 21 maj 2010

    goda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.