Bananer och nötter gör dessa muffinsen extra goda.
Instruktioner
- Placera 24 pappersformar i fördjupningarna
i 2 muffinsplåtar eller ställ 24 dubbla pappersformar på en bakplåt.
- Sikta ihop mjöl, bakpulver och bikarbonat. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel.
Rör smör, socker och vaniljessens vitt och luftigt i en annan skål. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör om noga efter varje gång. Rör ner mosade bananer och créme fraiche.
- Vänd ner mjölblandningen och de grovhackade nötterna med en metallsked och fördela sedan smeten i pappersformarna.
- Grädda muffinsen i 190° varm ugn i 20 minuter eller tills de höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem kallna på ett bakgaller.
- Garnering: Rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsockret och rör om noga. Bred smörkräm på muffinsen och strö över lite finhackade nötter innan servering.
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar