Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananmuffins med nötter

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Bananer och nötter gör dessa muffinsen extra goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Placera 24 pappersformar i fördjupningarna i 2 muffinsplåtar eller ställ 24 dubbla pappersformar på en bakplåt.
  2. Sikta ihop mjöl, bakpulver och bikarbonat. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel. Rör smör, socker och vaniljessens vitt och luftigt i en annan skål. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör om noga efter varje gång. Rör ner mosade bananer och créme fraiche.
  3. Vänd ner mjölblandningen och de grovhackade nötterna med en metallsked och fördela sedan smeten i pappersformarna.
  4. Grädda muffinsen i 190° varm ugn i 20 minuter eller tills de höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem kallna på ett bakgaller.
  5. Garnering: Rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsockret och rör om noga. Bred smörkräm på muffinsen och strö över lite finhackade nötter innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.