Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banannötkaka

 
Banannötkaka Banannötkaka
Skriv ut

Jätte god kaka med härliga pecannötter i och en liten touch av både rom och bittermandel. Tyvärr vet jag ej varifrån receptet är, hade det uppskrivet i min receptbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Blanda den mindre mängden gräddfil och bikarbonat i en liten skål.
  3. Rör smör med strösocker och farinsocker i en större skål. Vispa ner äggen, ett i sänder, banan, rom och gräddfil samt gräddfilen som har blandats med bikarbonat. Sikta ner mjöl och bakpulver. Rör till sist ner nötter och mandelessens.
  4. Häll smeten i en smörad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  5. Grädda i ca 1 timme.
  6. Tips: Jag fick lägga över ett folie ark när det återstod 20 minuter, kakan hade redan fått färg men var ej klar i mitten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.