Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananpannkakor med jordnötsfluff

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Himmelskt goda och fluffiga pannkakor utan vanligt vetemjöl. Glutenfria och laktosfria. Om du inte har havremjöl hemma kan du göra eget genom att mixa rena havregryn till ett fint mjöl. Rosta gärna havregrynen i ugnen innan så blir de ännu godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stekpanna eller bryn det i en kastrull. Låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mosa bananerna med en gaffel och blanda med ägg, citronsaft och smör. Blanda bananröran med de torra ingredienserna utan att röra för mycket. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
  2. Gör jordnötsfluffet under tiden. Blanda grekisk yoghurt med jordnötssmör. Ställ svalt före servering.
  3. Smält en klick smör i en stekpanna. Häll i ett par matskedar smet per pannkaka. Vänd när det börjar bildas bubblor på ytan och grädda tills de har fått fin färg på undersidan.
  4. Servera pannkakorna med jordnötsfluff och ringla över lite flytande honung eller lönnsirap över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.