Himmelskt goda och fluffiga pannkakor utan vanligt vetemjöl.
Glutenfria och laktosfria.
Om du inte har havremjöl hemma kan du göra eget genom att mixa rena havregryn till ett fint mjöl. Rosta gärna havregrynen i ugnen innan så blir de ännu godare.
Instruktioner
- Smält smöret i en stekpanna eller bryn det i en kastrull. Låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mosa bananerna med en gaffel och blanda med ägg, citronsaft och smör. Blanda bananröran med de torra ingredienserna utan att röra för mycket. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
- Gör jordnötsfluffet under tiden. Blanda grekisk yoghurt med jordnötssmör. Ställ svalt före servering.
- Smält en klick smör i en stekpanna. Häll i ett par matskedar smet per pannkaka. Vänd när det börjar bildas bubblor på ytan och grädda tills de har fått fin färg på undersidan.
- Servera pannkakorna med jordnötsfluff och ringla över lite flytande honung eller lönnsirap över.
Publicerat den
29 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar