Mjuka rutor med krämig topping. Banan, kokos och choklad är en perfekt kombination som garanterat gör alla kakälskare extra varma i hjärtat. Med sprits på toppen blir kakorna riktigt festfina.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna som mäter 20*30 cm, eller klä den med bakplåtspapper.
- Smält matfettet och ställ det åt sidan att svalna.
Hacka bananerna
- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör varsamt ner bananerna, chokladhacket och kokosflingorna.
- Sikta ner vetemjölet, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt filmjölken och rör varsamt smeten slät.
- Häll sist ner matfettet och rör åter varsamt smeten slät.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
- Topping:
Koka upp hälften av grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner kokosflingorna. Låt blandingen svälla tills den kallnat.
- Vispa resterande grädde. Tillsätt färskost och matfett och vispa åter krämen slät.
- Tillsätt kokosblandningen, florsocker, vaniljsocker och finrivet citronskal. Rör åter krämen slät.
- Lossa den kalla kakan ur formen och skär upp i fyrkantiga bitar. Fyll krämen i en kraftig spritspåse och spritsa en topp på varje ruta. Strö över kokosflingor och sikta lite kakao.
- Tips!
Har du ingen sprits får det lika bra att bre ut krämen jämnt över hela kakan och sedan skära upp den i bitar.
Publicerat den
6 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar