Det här blir riktigt smarrigt till många. MEN räknar du kalorier kan du glömma denna kakan!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på kokosflingor.
- Vispa margarin och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett år gång. Rör eller vispa om ordentligt efter vart tillsatt ägg.
- Rör i mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat. Spara ca 2 dl mjöl att blanda med den grovt hackade chokladen. Chokladkrosset har annars en förmåga att sjunka till bottnen av kakan.
- Rör i gräddfilen. Grovhacka chokladen och blanda med det sparade mjölet.
- Mosa bananer ( de får gärna vara lite övermogna) och rör ner dem tillsammans med chokladmjölblandningen.
- Häll smeten i långpannan. Grädda kakan i nedre delen av ungen i 40-50 minuter. Känn med provsticka om den är torr i mitten. De gånger jag har gjort den, har den fått stå inne ganska länge. Låt kakan svalna helt och skär sedan upp den i rutor. Pudra över florsocker då du ska servera den. Går utmärkt att frysa.
Publicerat den
22 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod banankaka med chokladkross!