Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananrutor med krossad mörk choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Det här blir riktigt smarrigt till många. MEN räknar du kalorier kan du glömma denna kakan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på kokosflingor.
  2. Vispa margarin och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett år gång. Rör eller vispa om ordentligt efter vart tillsatt ägg.
  3. Rör i mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat. Spara ca 2 dl mjöl att blanda med den grovt hackade chokladen. Chokladkrosset har annars en förmåga att sjunka till bottnen av kakan.
  4. Rör i gräddfilen. Grovhacka chokladen och blanda med det sparade mjölet.
  5. Mosa bananer ( de får gärna vara lite övermogna) och rör ner dem tillsammans med chokladmjölblandningen.
  6. Häll smeten i långpannan. Grädda kakan i nedre delen av ungen i 40-50 minuter. Känn med provsticka om den är torr i mitten. De gånger jag har gjort den, har den fått stå inne ganska länge. Låt kakan svalna helt och skär sedan upp den i rutor. Pudra över florsocker då du ska servera den. Går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bodil56 5 maj 2009

    Supergod banankaka med chokladkross!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.