Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananstubbe

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Smarrig rulltårta för små och stora barn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Smaksätt med kiwi arom. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i 5-10 minuter.
  3. Sockra ovanpå kakan innan du stjälper upp den på ett lätt sockrat bakplåtspapper. Tips: Pensla ovanpå kakan med kallt vatten, så lossar pappret lättare. Låt svalna.
  4. Banansmörkräm: Rör smör och florsocker vitt och smidigt med elvisp. Tillsätt bananarom och hushållsfärg till önskad smak och färg. Vispa smörkrämen igen med elvisp så att färg och arom blir riktigt blandat med smörkrämen.
  5. Bred ut smörkrämen på rulltårtsbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.