Väldigt god, lite annorlunda än andra vanliga tårtor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 2 st formar, 20 cm i diameter.
- Sila mjöl, bakpulver, natriumbikarbonat, salt, vaniljsocker, ställ åt sidan.
Rör smör och socker ljust och poröst, tillsätt äggulor en i taget.
Mosa bananerna i en annan skål och tillsätt mjölk.
Tillsätt mjölblandningen och banansmeten växelvis och avsluta då med mjölblandningen.
Vispa äggvitorna fasta tillsätt dem i smeten.
Häll smeten jämt i formarna.
Grädda i ugnen 30-35 min i mitten.
Låt kallna.
- Vispa grädden med florsockret fast. Häll i gräddfilen.
Bred fyllningen mellan botten. Kyl i ca 1 tim.
Skiva bananerna. Smält smöret och häll i bananerna och tillsätt farinsocker, tills det blir gyllenebrunt i kastrullen.
Vänd på skivorna.
Tillsätt saften. Ta bort från värmen.
Lägg bananskivorna på tårtan och häll över sirapen och låt det droppa ner.
Publicerat den
5 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hejsan det låter smarrig god! ska testa den snart=) men ska påpeka att du har inte skrivit i rätt mått på formen...det står bara 2 cm i diameter Tack för receptet=)
riktigt svår med smeten i mitten. Försökte frysa den för att få fastare smet, men den rann ändå ut. Supersvår