Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banantårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Väldigt god, lite annorlunda än andra vanliga tårtor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 2 st formar, 20 cm i diameter.
  2. Sila mjöl, bakpulver, natriumbikarbonat, salt, vaniljsocker, ställ åt sidan. Rör smör och socker ljust och poröst, tillsätt äggulor en i taget. Mosa bananerna i en annan skål och tillsätt mjölk. Tillsätt mjölblandningen och banansmeten växelvis och avsluta då med mjölblandningen. Vispa äggvitorna fasta tillsätt dem i smeten. Häll smeten jämt i formarna. Grädda i ugnen 30-35 min i mitten. Låt kallna.
  3. Vispa grädden med florsockret fast. Häll i gräddfilen. Bred fyllningen mellan botten. Kyl i ca 1 tim. Skiva bananerna. Smält smöret och häll i bananerna och tillsätt farinsocker, tills det blir gyllenebrunt i kastrullen. Vänd på skivorna. Tillsätt saften. Ta bort från värmen. Lägg bananskivorna på tårtan och häll över sirapen och låt det droppa ner.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Jehan 12 mars 2008

    hejsan det låter smarrig god! ska testa den snart=) men ska påpeka att du har inte skrivit i rätt mått på formen...det står bara 2 cm i diameter Tack för receptet=)

  • oskeposke 14 maj 2009

    riktigt svår med smeten i mitten. Försökte frysa den för att få fastare smet, men den rann ändå ut. Supersvår

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.