Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banantårta med röda vinbär

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Banan och röda vinbär är väldigt gott som fyllning i tårtor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt det kokande vattnet under omrörning. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Grädda kakan i 200 grader, cirka 30 minuter. Låt svalna och dela kakan i bottnar.
  2. Ta undan några fina vinbärsklasar till garnering. Mosa bananerna tillsammans med vinbär och socker. Vispa grädde med vaniljsocker.
  3. Bred ut banan- och vinbärsmoset mellan bottnarna. Täck tårtan med grädden och garnera med vinbärsklasarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.