Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banantårta utan ägg och mjölk

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Mums för dem som inte tål ägg och komjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och brö en rund form, 24 cm i diameter.
  2. Mosa bananerna väl och tillsätt kaffe, sojamjölk och smält margarin. Blanda vetemjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, kanel och riven muskot. Kombinera ingredienserna med vätskeblandningen. Rör smeten jämn och tillsätt avrunnen ananas och pekannötter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter i 175ºC.
  3. Låt kakan kallna, skiva och glasera sedan lagren och hela tårtan med färskostglasyren.
  4. Färskostglasyr: Vispa först margarin och florsocker luftigt och rör sedan ner creamy spread, vispa ljus och luftig. Tillsätt skal och saft från citron. Glasera lagren och täck tårtan med glasyr, dekorera eventuellt med valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.