En god variation på en omtyckt kaka. Blir stor och "maffig".
Instruktioner
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24-26 cm i diameter.
- Sätt ugnen på 175º.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda och sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt smält smör och grädde. Rör smeten slät, vispa inte.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
- Gör under tiden glasyren. Smält smöret på svag värme och tillsätt övriga ingredienser. Koka inte! Rör så det inte fastnar på botten.
- Ta ut kakan och bred över glasyren. Flytta den till mitten av ugnen och grädda i ytterligare 10-12 minuter tills glasyren fått svagt ljusbrun färg.
- Tips för den som inte tål mandel:
Uteslut den och ta 2 dl krossade bananchips i stället.
Publicerat den
17 maj 2009
Skriv kommentar