Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banantoscakaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En god variation på en omtyckt kaka. Blir stor och "maffig".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24-26 cm i diameter.
  2. Sätt ugnen på 175º.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda och sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt smält smör och grädde. Rör smeten slät, vispa inte.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
  5. Gör under tiden glasyren. Smält smöret på svag värme och tillsätt övriga ingredienser. Koka inte! Rör så det inte fastnar på botten.
  6. Ta ut kakan och bred över glasyren. Flytta den till mitten av ugnen och grädda i ytterligare 10-12 minuter tills glasyren fått svagt ljusbrun färg.
  7. Tips för den som inte tål mandel: Uteslut den och ta 2 dl krossade bananchips i stället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.