Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bangbangkyckling

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Du behöver inte vara elitidrottare för att få uppleva Kina under OS. Med en wokpanna och rätt ingredienser kan du få en kinesisk känsla direkt in i ditt kök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ingefära och salladslök i en kastrull vatten på hög värme. När vattnet kokat upp, tillsätt kycklingfiléerna och genomkoka dem (ungefär 15 minuter). Lägg de kokta filéerna på en skärbräda och skär dem längs med köttfibrerna till mycket tunna (2 mm) strimlor. Skala gurkan och skär den i strimlor av samma tjocklek som kycklingköttet. Lägg gurkstrimlorna på ett litet serveringsfat med kycklingstrimlorna ovanpå.
  2. Blanda jordnötssmöret och sesampastan med den ljusa sojan till en jämn smet. Tillsätt risvinäger, sichuanpeppar och mörk soja, medan du blandar ordentligt mellan varje ingrediens. Tillsätt slutligen socker och buljongtärning och blanda tills såsen blir trögflytande.
  3. Häll såsen över kycklingstrimlorna så snyggt som du kan. Om du gillar stark mat så kan du hälla en tesked eller två med chiliolja över innan du serverar.
  4. Precis innan ni hugger in bör du ta ett par rena ätpinnar och blanda såsen med strimlorna och gurkan. På så sätt får man en ordentlig blandning men behåller ändå den rena smaken av varje ingrediens.

Kommentarer (2)

  • wildlife 7 februari 2009

    Ser ut att va kanongott, men mängden ingredienser i såsen ser lite förbryllande ut? :-)

  • mariak3 24 november 2011

    Åhh, jag hoppas såå mycket på det här receptet, jag ska testa det i helgen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.