Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bangkok Chicken Bangkok Chicken
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott....paprikasåsen blir otroligt god!, ta tid på er allt ska puttra en stund, tänk på att Svensken spenderar 14 min/dag i köket, Italienaren 44 min/dag. Svensken har ett toppenmodernt kök men använder bara micron. Ändra på det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka paprika, lök och hälften av vitlöken. Stek det mjukt och tillsätt buljongtärningen, mango chutneý, sambal, chillisåsen. Låt steka ihop några minuter, tillsätt grädden och sänk värmen. Låt puttra, läääänge....
  2. Blanda resten av vitlökshacket med franska örtkryddor (eller någon anna örtkrydda), Gnid in filéerna och stek dem väl på varje sida.
  3. Smaka av grönsaksröran, när de är ok så häll allt i en sil.Sila såsen i en bunke, tills röran är helt torr. Lägg röran på formfranskan (som är skuren tvärs över). Riv ost över röran och in i ugnen med bröden, 250 grader, tills osten smält ner och fått färg.
  4. Värm på såsen, medan filéerna steker...
  5. Servera lite kokt pasta (jag föredrar tagliatelle till) eller ris, samt grönsaksbröden och såsen.....ALLA måste smaka såsen, den blir otroligt god!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • irrevirre 10 maj 2008

    Det här var riktigt gott! Bra också eftersom det finns tid att plocka undan i köket när man lagar rätten. Såsen blev het men det gillar vi. Den som vill ha lite mildare kan se till att man använder en mild mango chutney och ev. mindre sambal oelek. Vi för vår del körde "hot". De gratinerade grönsaksbröden blev över förväntan!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.