Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banoffe-tårta

 
Skriv ut

Chokladkola, bananer och grädde i ett sprött pajskal gör ingen besviken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en pajform, ca 21 cm i diameter, och strö den med lite vetemjöl. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret. Rör ner äggulan, tillsätt mjölet och knåda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila minst 30 minuter i kylskåp och tryck eller kavla sedan ut den jämnt i pajformen. Låt stå kallt i ytterligare minst 30 minuter. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter eller tills pajen har fått fin gyllenbrun färg.
  3. Lägg ut chokladbitarna i formen och ställ in den i ugnen igen. Låt chokladen smälta i drygt en minut, ta ut formen ur ugnen och bred ut den smälta chokladen över pajbottnen. Låt svalna helt.
  4. Dela bananerna på längden och lägg dem tätt i pajskalet. Blanda vispgrädden med fint stött snabbkaffepulver och florsocker och vispa luftigt. Bred eller spritsa ut grädden över bananerna och garnera med lite grovt malet kaffe.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.