Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bappis falukorvslasange

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Kände mig som Kajsa Warg igen när jag höftade fram detta påhittade recept :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär falukorven i tärningar och bryn sedan allt i lite margarin i en stekpanna så att dom får färg. Blanda i ketchup och senap och späd med grädden till lämplig konsistens. Färga allt med lite soja för att få kontrast till den andra såsen. Ta av från spisen när den har tjocknat ihop lite.
  2. Sås: Börja med att smälta margarinet och vispa sen ihop mjölet med det smälta. Späd med mjölk allteftersom så att du får en lagom tjock vitsås.
  3. Sätt till önskad mängd riven ost i såsen och låt koka ihop lite. Smaksätt med salt och peppar. Ta kastrullen från spisen och börja förbereda lasagnen.
  4. Till formen: Häll lite av såsen i formen och sätt ned spenatplattorna ev. två stycken. Ös över lite av korvstuvningen och lägg dit ljusa plattor och varvar på allt eftersom tills formen fylls. Avsluta alltid med sås överst och riven ost över det.
  5. Dekorera med tomatklyftor överst och grädda i 20 minuter i 200 graders värme.
  6. Det blev superbra!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.