Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bara Brith

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Bara Brith är ett russinbröd som ursprungligen kommer från Wales. Ett mellanting av matbröd och fruktkaka, ganska tung men inte speciellt söt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet i en liten kastrull. Häll i vattnet och låt det bli fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma degspadet. Tillsätt salt, socker, kryddor, apelsinskal eller suckat, russin, ägg och mjöl.
  2. Blanda först allt i bunken, arbeta sen ihop degen på mjölad arbetsbänk. Forma degen till en rulle och lägg den i en smord avlång bakform, ca 1½ liter. Täck över och låt jäsa ca 1 timme.
  3. Grädda i 175ºC ugnsvärme, i nedre delen av ugnen, ca 40 min. Pensla gärna det gräddade brödet med flytande honung. Stjälp upp brödet på galler och låt det kallna under bakduk. Skiva brödet ganska tunt och bred smör på skivorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.