Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbecueräkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinerade, grillade räkor, snabba att laga och himla goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ut majsmjölet med sojan till en jämn konsistens. Tillsätt vin, honung, tomatpuré och vitlök. Blanda väl.
  2. Skala räkorna men låt gärna stjärtskalet sitta kvar. Tillsätt räkorna och se till så att de täcks av marinaden. Täck över och marinera i kylskåp i minst en timme.
  3. Hetta upp ugnens grill eller kolgrillen. Täck ett galler med aluminiumfolie och smörj alumniumfoliet med olja.
  4. Grilla räkorna på det täckta gallret och pensla dem under tiden med marinaden. Vänd dem kontinuerligt tills de är genomvarma och färdiga, ca 5-8 minuter. Låt inte räkorna ligga för länge för då blir de sega. Garnera med citronklyftor och persilja och servera med ris och grönsallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.