Marinerade, grillade räkor, snabba att laga och himla goda.
Instruktioner
- Blanda ut majsmjölet med sojan till en jämn konsistens. Tillsätt vin, honung, tomatpuré och vitlök. Blanda väl.
- Skala räkorna men låt gärna stjärtskalet sitta kvar. Tillsätt räkorna och se till så att de täcks av marinaden. Täck över och marinera i kylskåp i minst en timme.
- Hetta upp ugnens grill eller kolgrillen. Täck ett galler med aluminiumfolie och smörj alumniumfoliet med olja.
- Grilla räkorna på det täckta gallret och pensla dem under tiden med marinaden. Vänd dem kontinuerligt tills de är genomvarma och färdiga, ca 5-8 minuter. Låt inte räkorna ligga för länge för då blir de sega. Garnera med citronklyftor och persilja och servera med ris och grönsallad.
Publicerat den
2 januari 2008
Skriv kommentar