En mycket eftertraktad sås av mina vänner och grannar.
Den tar tid att göra men du kommer aldrig at ångra dig om du tar tid att göra den.
Instruktioner
- Koka upp oljan i en stor kastrull och skär selleri, lök, vitlök, chilie peppar, peppar och morötter i bitar. Tillsätt allt detta i oljan när den är varm och koka dem glansiga.
- Tillsätt 2 liter vatten med ketchupen, råsocker och koka upp, sänk värmen och låt det puttra på svag värme under 2 timmar för att reducera såsen.
- Tillsätt efter detta annanas och juicen med äppelcidervinäger, låt detta koka ytterligare 2 timmar tills den blir simmig.
- Låt den svalna.
- Koka peppersaucen efter anvisning på paketet och tillsätt den i barbquelsåsen. smaka av med wiskye essentern, honung.
- Tips:
Smaka av såsen ofta med rengjorda skedar för att på så sätt hitta din egen smak och vad som du själv vill ha till din köttbit eller kyckling. Själv jobbar jag med såsen under 2-4 dagar innan jag är nöjd. Såsen är klar att användas men jag själv utvecklar den efterhand beroende vad jag själv vill ha för smakupplevelse på köttet.
- Spetsa den gärna med färdiga grillsåser.
Publicerat den
29 september 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta kommer jag absolut att testa ngn dag i sommar........låter hur gott som helst.... fler sånna här recept som tar tid men blir hur gott som helst.....