Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbie födelsedagstårta

 
Skriv ut

Passar till kalaset

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner det kokande vattnet. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör i smeten. Häll smeten i smörad och bröad formar. Grädda kakor i 175°C varm ugn på nedersta falsen tills ytan har fått färg och kakorna är torr inuti (i ca 30-40 min). Stjälp upp kakor och låt dem svalna.
  2. Dela båda tårtbottnar i två delar. Skeda mjölk eller saft över delar. Vispa grädden. Bred ut sylten, tunna bananskivor och lite vispad grädde på den första botten. Lägg på den andra botten. Gör samma till nästa kaka.
  3. Skär en hål i mitten av den lägre kakan. Spara smulorna. Bred ut fyllningen. Lägg på den anra kakan.
  4. Linda aluminiumfolie om Barbie och forma till en topp. Stoppa Barbie i kakan.
  5. Ta lite vispad grädde och blanda med kaksmulorna. Fyll hålen runt Barbie med blandningen och bananbitar så att Barbie står upp och kakytan går upp nära Barbies midja. Ta en dryg tredjedel av vispad grädde och färga den ljusröd med karamellfärg. Bred på baksidan av Barbies klänning. Använd en sprits och spritsa vispad grädde i bågar till fållen.
  6. Bred vit grädde på framsidan av Barbies klänning. Spritsa vispad grädde runt midjan, på sidor av framdelen och i bågar till fållen som du ser på bilden.
  7. Dekorera med pastellfärgade små godisar och silverkulor.
  8. På bilden ser du en ide om hur Barbie tårtan kan dekoreras men förståss kan man dekorera den på många olika sätt. Ett alternativ är att låta barnet dekorera.
  9. Barbies vänner på bilden står i dricksglas och hälsar alla gäster välkomna. Nu är allt färdigt och kalaset kan börja!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.